domenica 4 giugno 2017

Top 5 al Traducătoriilor Români pentru Twitter #TTC_RO


    Cum sunt un mare utilizator și iubitor de Twitter din 2009 de când am aflat de la un prieten american de această rețea de socializare, în 2012 m-am alăturat comunității de traducători ai Twitterului în limba română și reușisem în același an să obțin insigna de traducător (translator badge) care este adăugata pe profilul de Twitter, pe atunci era mai complicat pentru că trebuia să fi printre primii 10.

Profilul meu de Twitter

 După ceva timp renunțasem să mai traduc din motive personale așa încât mi-a fost luată acea insignă blu superbă. Dar anul trecut am revenit și am reușit să obțin din nou insigna de traducător oficial 😊. Văzând că în 2012 bloggerul Cristi Dorombach de la piticu.ro a scris un articol despre primii traducători de limba română pentru Twitter ( aici poți vedea articolul ) m-am decis să fac un Top 5 al traducătorilor de acum. 

Top 5 Romanian Translators for Twitter

      De anul trecut cei de la Centrul de traduceri ai Twitterului au schimbat modul de obținere a insignei, acum este mult mai ușor, la doar 300 de puncte kharma obți insigna, dar pentru a păstra-o trebuie să traduci mereu, dar dacă ai peste 10000 de puncte kharma atunci insigna este pentru totdeauna, deocamdată doar doi români au reusit, este vorba de Paul Sorin Tița și Gelu care sunt cei mai buni. Singurul lucru negativ e că nu avem un moderator oficial pentru limba română, cum au alte limbi, dar în curând sper ca cei de la Twitter să aleagă un moderator bun. 
     Dacă vrei să faci parte din comunitatea traducătorilor români înscrie-te pe translate.twitter.com cu contul tău de Twitter și dacă ai vreo problemă scrie un tweet cu hashtagul oficial #TTC_RO 

    Vreau să mulțumesc în special lui Gelu și Robert că m-au ajutat mereu atunci când am avut probleme cu traduceriile 😉 

1 commento: