mercoledì 11 aprile 2018

Cum poți verifica dacă informațiile tale de pe #Facebook au fost transferate la #CambridgeAnalytica

   

       După cum mulți ați auzit deja, Mark Zuckerberg a recunoscut că datele personale a mai mult de 80 de milioane de utilizatori Facebook au fost trasferate la compania britanică Cambridge Analityca. Chiar ieri Mark a fost la congresul din Washington ca să își ceară scuze pentru acest mare scandal.
Dar cred că mulți dintre voi se întreabă "Cum pot ști dacă datele mele personale au fost folosite de cei de la Cambridge Analytica?" Vă spun imediat! E necesar să vă conectați pe Facebook de pe un computer, apoi să mergeți pe Ajutor (acel semn al întrebării) cum vedeți în imaginea de mai jos.


Apoi scrieți - Cambridge Analytica


Dați click pentru a vedea mai multe, iar apoi selecționați cum este menționat în imaginea de mai jos.



Și după cum puteți vedea mai jos, este scris dacă informațiile voastre au fost sau nu tranferate companiei Cambridge Analytica.


     Dacă nu ai un computer disponibil, poți face asta și de pe aplicația de Facebook de pe smartphonul tău (eu folosesc un iPhone7 ), urmănd următoarele indicații:
  1) deschide aplicația Facebook și mergi pe cele trei linii din dreapta butonului de notificări
  2) apoi mergi până la "Asistență și suport"
  3) intră pe "Centrul de asistență" și scrie Cambridge Analityca și vei vedea că îți va ieși un singur rezultat unde este menționat dacă vrei să afli dacă informațiile tale au fost distribuite cu Cambridge Analytica
  4) Selecționează rezultatul și vei vedea mai jos scris dacă datele tale au fost distribuite sau nu cu Cambridge Analytica.

Nessun commento:

Posta un commento