sabato 30 giugno 2018

Frase xenofobe împotriva româniilor din Italia


     Azi vroiam să vă vorbesc despre situația din Italia de când noul guvern Movimento "5 Stelle - Lega" este la putere. Problemele actuale de imigrație le-ați aflat precis de la televizor și problabil că pe mulți nu vă interesează, dar eu vreau să vă vorbesc despre creșterea fenomenelor de xenofobie (ca să nu mai vorbesc despre homofobie) din partea unor cetățeni rasiști de origine italiană, care nu au doar treabă cu refugiații de culoare, dar și cu persoanele de origine rrom și cu noi, românii. 

   Chiar nu înțeleg de ce atâta ură față de noi, care majoritatea muncim aici de mulți ani fără a cere nimic statului italian, din contră, știm foarte bine că majoritatea doamnelor lucrează ca îngrijitoare la bătrâni pe bani puțini și non-stop, cu doar o zi liberă. Și după 10 ani de muncă, majoritatea acestor persoane suferă de "Sindromul Italiei" dar aceste lucruri nu se văd, ca să nu mai vorbim de bărbații români, care muncesc toată ziua pe șantier cu un salariu la jumate decât a unui italian, dar nici așa nu e bine. De unde toată ura asta pe noi, ne acuză că le-am luat locurile de muncă, dar ei au uitat când au plecat în America, Australia sau anumite țări europene pentru o viață mai bună. De ce trebuie mereu să judecăm persoanele dacă își văd de treaba lor, munceșc pentru a-și întreține familiile, de ce acest rasism? Suntem în 2018 oameni buni, haideți să nu ne întoarcem în trecut, ci din contră. să învățăm din trecut pentru a avea un viitor mai bun, nu noi, ci copiii noștri. Mai jos o să vă pun un tweet cu o imagine deloc frumoasă, văzând-o mi s-a făcut pielea găinii. A vedea semnul Nazist îmi dau seama că trăiesc într-o țară unde nu aș vrea un viitor, sunt de 12 ani în Italia, dar să văd că fenomele de xenofobie sunt foarte multe mă i-a cu frică și Ministrul de Interne Matteo Salvini nu face nimic, ba din contră, incită la creșterea acestora. Fără cuvinte :(

Traducere tweet: "Aceste sunt frazele rușinoase xenofobe și homofobe apărute în timpul nopții pe anumite ziduri din Viareggio...mă întreb dacă Ministrul de Interne se simte mândru de afi abordat de către..."

Nessun commento:

Posta un commento