venerdì 8 giugno 2018

Happy 20th Anniversary - Tel Aviv Pride

 

    Azi la Tel Aviv se sărbătoresc 20 de ani al Paradei LGBTQ sau mai bine zis Gay Pride în Tel Aviv, Israel. Un succes enorm, cu aproximativ 250000 de persoane din întreaga lume care susțin comunitatea lgbtq pentru a avea drepturi ca noi ceilalti.




Un post condiviso da Jed Montgomery (@jeddym) in data:

Un post condiviso da Peter Pasco (@p__ter) in data:

Un post condiviso da Leora Senter (@leorasenter) in data:

Un post condiviso da Jed Montgomery (@jeddym) in data:

Un post condiviso da Alissa Brown (@missaliss1340) in data:

Un post condiviso da Andrew Joseph (@andrewsjoseph) in data:

Un post condiviso da @dreamteamtlv in data:



    Eu nu am participat niciodată la un Pride, dar dacă ar fi mi-ar plăcea mult ca primul meu Pride să fie cel din Tel Aviv, deoarece m-a impresionat mult să văd că o țară din Orientul mijlociu are destul de mult respect pentru această comunitate, ceea ce mi se pare și normal pentru o țară democratică ca Israel. Vă dați seama, 20 de ani, pentru unii e nimic, dar eu cred că e super, nu cred că în țara noastra ar fi fost posibil așa ceva acum 20 de ani, dar nici în ziua de azi nu e că s-a schimbat prea mult, la noi lumea se rușinează în ieșirea pe stradă pentru susținerea prieteniilor sau poate chiar a unui membru familiar care este gay, pentru că ei se preocupă de ceea ce zice apoi lumea de ei. Mare păcat că în 2018 majoritatea româniilor sunt închiși la minte. După cum ați putut vedea în pozele de mai sus de la Tel Aviv, la Pride au participat și familii hetero cu copii mici, ceea ce mi se pare deosebit, deoarece copiii nu se nasc omofobi sau rasisti, ci învață în primul rând din familie ce înseamnă respectul sau necunoscutul pentru ei. Îmi amintesc o întrebare a unui copil făcută propriei mame când pe stradă văzuse doi băieți ținându-se de mână și sărutându-se: "De ce acei băieți se sărută mamă?" iar aceasta i-a răspuns: "Pentru că se iubesc!" Un răspuns simplu și la subiect, fără a mai întreba copilul "de ce?" sau alt fel de întrebări, pentru că deja înțelesese. 
    La noi, Bucharest Pride v-a avea loc pe 9 iunie în Piața Victoriei din București, nu lipșiți și nu uitați să share-uiți pozele pe Instagram și Twitter cu hashtagurile oficiale #bucharestpride, #colorsofpride și #sustinlgbt Pentru mai multe informații vizitați site-ul Bucharest Pride

    Cei de la Twitter au lansat noile hashtaguri cu emoji incluse pentru a sărbătorii Pride Month (Luna Marșului) le puteți vedea în poza de mai jos. Hashtagul meu preferat e #LoveIsLove. Folosiți și aceste hashtaguri dacă puteți, mai ales pe Twitter cei care aveți. Happy Pride tuturor!. 

Nessun commento:

Posta un commento