domenica 19 novembre 2017

De ce este bine să spunem DA familiei gay - #loveislove



       Azi aș vrea să vă vorbesc despre un subiect mai important: căsătoria dintre două persoane de același sex ( Gay or Same-Sex Marriage). După cum știti în România acest lucru nu este posibil deocamdată doar din cauza mentalități pe care o avem în această țară, dar sper ca într-o bună zi acest lucru să fie posibil și la noi ca în orice țară democratică pentru că este un drept uman ca fiecare să fie liber să se poată căsători cu cine iubeste.
Eu ințeleg că mulți nu acceptă pentru că se zice că din punct de vedere religios este păcat, dar eu vreau să îmi spuneți unde anume în Biblie este scris că acest lucru este păcat?, sau unde este scris că a fi gay este o boală? Dacă ne dăm atât de creștini, atunci de ce trebuie să urîm persoanele diferite de noi sau de gusturile noastre? A urî nu este un păcat? Atunci de ce nu putem accepta ca oricine ( acel oricine poate fi un prieten, un frate, o soră, un văr, un fiu sau chiar un tată) să aibă aceleași drepturi ca și noi?, de ce nu se pot căsători cu cine vor?



      De ce este important să acceptăm căsătoriile gay:

          a) deoarece fiecare este liber să trăiască cu persoana iubită fără să se ascundă lumii
          b) deoarece a fi gay nu este o boală sau ceva anormal 
          c) deoarece face parte din drepturile civile umane
          d) deoarece în caz de un accident sau vreo boală să aibă dreptul de a sta alături de bolnav în spital
          e) pentru a putea adopta copii - și aici știu că mulți dintre voi credeți că dacă un copil crește într-o familie gay atunci acel copil va deveni gay. Este fals! Interesați-vă mai bine înainte de a vorbi sau gândi greșit.
          f) pentru că acest drept poate fi și pentru copiii vostri, adică dacă aveți un băiat sau fată gay ce faceti? Nu ați vrea să fie fericit și să poată trăi linistit și a-și putea face o familie.
         g) deoarece trăim in 2017, aproape 2018, cred că e timpul să privim spre viitor și să nu mai judecăm pe alți, nimeni nu e perfect, toți vrem să trăim într-o lume mai bună unde toți să fie fericiți.
         h) deoarece religia nu are nici o legătură cu acest drept, este vorba de o căsătorie legală, nu ortodoxă. 
       Nu știu, poate sunt eu mai optimist, dar chiar sper ca majoritatea poporului român să încerce să își schimbe mentalitatea, deoarece suntem o țară europeană și democratică. 


       Trăiesc în Italia de mulți ani, și doar de ceva timp este legală doar uniunea (parteneriatul) civilă, dar aceast parteneriat nu este o căsătorie, și nici nu cred că aici vor accepta acest lucru doar din cauza bisericii catolice, chiar dacă acest lucru nu este o problemă a biserici. Oricum aici mentalitatea este mult mai deschisă decât în România, mai ales printre tineri, care sunt foarte opened-mind. Mi sa întâmplat să aud discuții între prieteni unde spun că a vedea doi băieți ținându-se de mână sau sărutându-se e scârbos, dar când văd două fete sărutându-se le plac.Atunci zic eu că mulți sunt egoiști, ce diferență face doi băieți și două fete? Pentru mine niciuna! Sau mulți părinți spun că nu e frumos să vadă doi/două sărutându-se pe stradă deoarece ei nu știu ce să le spună copiiilor. Păi oameni buni, pentru mine e foarte sinplu, eu copilului meu i-aș spune că sunt doar doi oameni care se iubesc, nimic mai mult. Amintiți-vă că a fi rasist sau homofob nu te naști, ci devi. De aceea educați-vă copii cum trebuie. Deja trăim niște timpuri unde unii omoară toți cei care sunt creștini pentru că nu avem aceași religie cu a lor. Trebuie să înțelegeți că nu toți suntem la fel, poate de aceea este frumoasă lumea asta, pentru că e plină de diversități pe care trebuie să le acceptăm. A fi gay nu e o crimă, a fi criminal este. 
        Eu cam atât am avut de spus, dacă sunteți deacord cu mine sau aveți alte idei simțiți-vă liberi să vă exprimați ideile într-un comentariu mai jos. 

        Și nu uitați că a iubi e cel mai frumos sentiment din lume! '#LOVEisLOVE

Nessun commento:

Posta un commento