domenica 4 febbraio 2018

Call Me by Your Name din 9 februarie la cinema în România




    
Call Me by Your Name ( Strigă-mă pe numele tău ) este cel mai iubit film cu distribuție limitată din 2017, regizat de Luca Guadagnino. Scenariul este scris de James Ivory și este o adaptare de film a romanului Call Me by Your Name scris de André Aciman.
Call Me by Your Name a fost în curs de dezvoltare din 2007, când producătorii Peter Spears și Howard Rosenman au optat pentru drepturile de mare ecran ale romanului lui Aciman. Ivory a trebuit inițial să co-direcționeze filmul, dar a ajuns să scrie scenariul și să-l co-producă. Luca Guadagnino, care a fost angajat inițial ca consultant de locație, a devenit singurul director în 2016. Principalele filmări au avut loc în Crema, Italia, între mai și iunie 2016.






Elio (Timothée Chalamet) & Oliver (Armie Hammer)

     

Filmul a avut premiera mondială la Festivalul de Film Sundance 22 ianuarie 2017 și mai târziu a fost lansat în Marea Britanie în 27 octombrie 2017 și în Statele Unite în 24 noiembrie 2017. Filmul a primit un sprijin unanim , acordând o atenție specială pentru aprecierea directorului, scenariul, coloana sonoră și interpreți și a mai fost ales și de către National Board of Review și Institutul American de Film ca fiind unul dintre cele mai bune 10 filme ale anului. El a primit trei nominalizari la Globul de Aur 2018 ca Cel mai bun film, Cel mai bun actor (Timothée Chalamet) și Cel mai bun actor in rol secundar (Armie Hammer), și nominalizat la patru premii Oscar 2018 ca Cel mai bun film, Cel mai bun actor (Chalamet), Cel mai bun scenariu nu original, Cel mai bun cântec (Mystery of Love).

Luca Guadagnino a vorbit zilele trecute despre una dintre scenele cele mai intense ale filmului său iubit, scena masturbării lui Elio cu un fruct, cu o piersică. Directorul a declarat că:

Pentru un moment m-am gândit să elimin scena din scenariu. Cartea este foarte puternică și explicită, am crezut că a fost o metaforă, ceva imposibil în viața de zi cu zi. Am avut un timp greu de gândire la cum ai putea să te masturbezi cu un fruct, și atunci am luat o piersică, am încercat și chiar funcționează. M-am dus la Timothée si i-am spus „o filmăm, am încercat și funcționează“, iar el mi-a spus "ştiu, am încercat și eu!"

Luca a mai menționat că Call Me By Your Name "Nu este un film gay deoarece e vorba despre Elio și Oliver și cine știe cum vor sfârși în viitor... Poate facem primul film bisexual"





    
Potrivit Timothée Chalamet, tânărul interpret Elio nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor, Call Me by Your Name nu vrea să fie o cale tradițională de descoperire a proprii sexualității :
Luca crede că este acum o practică acordată, în filmele de descoperire a sexului, aceea de a introduce o scena explicită a raportului sexual. Filmul nu vorbeste despre asta. Tratând argumentul sexual în mod indecent sau sensationalistic nu ar fi corect față de romanul lui André Aciman. Call Me By Your Name este o poveste de dragoste. Părțile sexuale ale filmului, ca scena pescuitului sau scena mea cu Armie Hammer, nu sunt nucleul filmului. Iubirea dintre acești băieți este acolo, e pasională, este evidentă, și apoi există și o scenă de sex cu o piersică. Poate părea o idee bizară, dar de fapt servește ca metaforă pentru unele dintre cele mai puternice idei ale filmului."
       
     Filmul este povestea senzuală a unei prime iubiri desfășurată în vara anului 1983, într-un oraș mic din nordul Italiei. Protagoniștii acestei mari iubiri sunt: Elio de 17 ani, un muzician mai mult cultivat, matur și sensibil care își petrece vacanța în vila de familie în fiecare vară și a tânărului american Oliver, de 24 de ani cu modul său relaxat. Între plimbări lungi, înot și discuții și unele neînțelegeri, se creează un sentiment copleșitor și irepetabil între cei doi tineri. În Italia este deja în cinema din 25 ianuare și pot spune că se pare că are un mare succes, dar în România o să fie disponibil doar din 9 februarie. Deci eu vi-l recomand cu cea mai mare plăcere. Mai jos puteți vedea trailerul filmului.


  

   Cum am menționat la început, acest film superb este o adaptare a romanului Call Me by Your Name scris de André Aciman în 2007 care se poate găsi atât in librării cât și pe amazon. Merită citit!


Call Me by Your Name by André Aciman

  
        Dar nu vreau să uit de coloana sonoră a acestui film este formată din trei melodi a lui Sufjan Stevens și anume Mystery of Love, Visions of Gideon și Futile Devices cântată la pian. Albumul are 17 melodi dintre care cele 3 menționate mai sus și poate fi cumpărat pe itunes aici si pe amazon aici.




        Mai jos puteți asculta melodia mea preferată din acest film Mistery Of Love






Nessun commento:

Posta un commento