martedì 12 gennaio 2021

Sfârșitul erei Adobe Flash Player

 


 După cum a fost deja anunțat acum ceva timp de către cei de la Adobe, începând de azi au blocat executarea conținuturilor Flash in Flash Player. Acum câteva săptămâni în urmă Adobe a abandonat suportul pentru Flash Player și a cerut utilizatorilor dezinstalarea imediata a plug-in-ului de pe browsere din motive de securitate. Deci de azi Adobe a blocat conținuturile Flash. Acum dacă un utilizator încarcă un joc sau un conținut Flash, acesta nu o să funcționeze pe browsere cum ar fi de exemplu Chrome, chiar dacă multe browsere au dezactivat Flash automat acum mulți ani. Azi din păcate se termină o eră durată 25 de ani. Plug-in-ul a fost introdus prima oară de Macromedia în 1996, apoi cumpărat de Adobe în 2005. 

   Adobe anunțase de fapt prima oară în 2017 închiderea Flash-ului „Standartele deschise ca HTML5, WebGL și WebAssembly s-au maturizat constant în ultimii ani și reprezintă o alternativă validă pentru conținuturile Flash”.

Cei care folosesc un Mac nu prea au această problemă doar dacă folosesc eventual ca browser Chrome, ci nu Safari care nu folosește Flash. Steve Jobs în 2010 afirmase că Adobe Flash Player n-o să ajungă niciodată să fie pe iPhone-uri deoarece considera tehnologia ca fiind nepotrivită, ceea ce pare că avea dreptate. 

  Cum să dezactivezi Adobe Flash Player de pe un Mac:    

     Mergi la Finder - Apps - Utility apoi deschizi Adobe Flash Player și dai Uninstall

Cum să dezactivezi Adobe Flash Player de pe Windows 10:

Deschide Microsoft Edge apoi apasă pe cele trei puncte din partea dreaptă sus, apoi mergi pe Settings - View Advanced Settings - apoi pune Adobe Flash Player pe OFF.

    

     

Nessun commento:

Posta un commento