giovedì 4 febbraio 2021

Politicienii României pe Twitter

     


   Folosesc Twitter de aproape 12 ani de zile deoarece îmi dă posibilitatea să urmăresc persoane din muzică, politică, sport, ș.a,m,d, dar și de a fi informat în timp real de evenimentele din lume prin topul trendurilor pe Twitter. După cum știți, românii preferă Facebook-ul, dar în ultimii 3-4 ani de zile am observat tot mai mulți politicieni români pe Twitter, dar un lucru care mi-a atras atenția a fost tweeturile lor doar în limba engleză, ceea ce eu sincer nu prea înțeleg motivul, atâta timp cât timp faci parte din Guvernul României sau ești primarul unui anumit oraș din România, ce sens are să mă iei pe engleză? 

Urmăresc și politicieni din alte țări, dar toți scriu tweeturile mai întâi pe limba lor, doar câteodată folosesc limba engleză sau altă limbă dacă vor să transmită un mesaj de afecțiune unui alt coleg din altă țară. Le-am atras atenția multora dintre politicienii noștri de pe Twitter, iar unii, sau chiar urmăritorii lor mi-au răspuns că motivul e ca jurnaliștii din străinătate să poată vedea ceea ce se întâmplă în România.Zău?! Eu vreau să vă spun că jurnaliștii știu ceea ce se întâmplă în fiecare țară fără a le spune tu în limba engleză doar ceea ce vrei tu ca să afle. În al doilea rând vreau să mai transmit celor care se preocupă că nu-i întelege nimeni dacă scriu în română, e complet fals atâta timp cât fiecare tweet poate fi tradus din orice limbă, iar în al treilea rând, un politician care scrie doar pe engleză, iar când vine timpul alegerilor își amintește să scrie pe română, acela nu are pic de respect pentru alegătorii lui, ci îl interesează doar voturile. Eu sper ca pe viitor că politicienii noștri să folosească twitter cu mai mult respect pentru toți românii, și i-aș mai ruga să își verifice conturile văzând că  Twitter a repornit sistemul de verificare a tuturor conturilor persoanelor influente. 

Hai să vedem niște exemple de tweeturi ale politicienilor români.

 Această zi se sărbătorește și în Romania, nu era nevoie de engleză, dar no, trebuie să fim mai cu moț noi românii

 

Atâta vreme cât în Rep. Moldova se vorbește româna, ce sens avea să scrie în engleză?  


Dl. Primar al Clujului a declarat acum ceva timp că el scrie pe engleză pentru a da exemplu altor orașe din lume cum se administrează și cum se modernizează un oraș :))) Probabil că ăia din Berlin sau Milano acum deja au luat notițe :))  


Nici Dragnea, marele patriot al nostru nu mai știa limba română. Mă tot întreb cum se descurcă acolo unde este acum, are traducător? 


Uite aici un exemplu de politician care își cunoaște limba. Nu sunt fanul lui, dar tot respectul pentru cum gestionează conturile lui de social media. 


Deci se poate și pe română, bravo! Mulți ar trebui să i-a exemplu de la Ponta dacă nu știu cum e treaba pe Twitter. 

Nessun commento:

Posta un commento